Чавдарци представят българския фолклор в Чехия - 2016

IMG_8506

 

В периода 14-20 юни 2016 година Представителен танцов състав „Чавдар” при Младежки дом Пазарджик взе участие в Двадесет и втория Международен фолклорен фестивал във Фридек-Мистек, Чехия.

Организацията на фестивала е на изключително високо ниво.

След официалното откриване танцьорите участват в парти – „Обмяна на опит”, където всяка група представя себе си, държавата и града, от който идва, като накрая показа два танца, които останалите участници трябва да изиграят.

IMG_7305

Във фестивала се представиха над 10 различни състави от Полша, Словакия, Турция, Грузия и др.  За дните на престоя "Чавдар'' имат общо 9 участия във Вратимов, Фридланд и Фридек-Мистек и едно дефиле из централните улици на Фридек-Мистек. Многократно невероятните ритми на българския фолклор вдигат публиката да танцува.

IMG_9662

В съпътстващата програма танцьорите посещават музеи, свързани с местния бит и култура, и визията на селата от миналото, в град Рожнов; забавляват се в Аква-парк и спортен център, където имат възможност да играят на волейбол, футбол и скуош.

На закриването на фестивала всички запяват песента, която научават по време на престоя си и отнасят със себе си едно изключително емоционално преживяване, наситено с много усмивки и разнообразна програма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар